Anime Heoye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anime Heoye

Türk Anime ve Japonya Fanları!
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Işık manyetiği nedir:

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




Işık manyetiği nedir: Empty
MesajKonu: Işık manyetiği nedir:   Işık manyetiği nedir: Icon_minitimeC.tesi Haz. 26, 2010 9:29 am

DÜNYANIN MANYETİK ALANINI NASIL SİMİLE EDEBİLİRİZ.. TEORİSİ

IŞIK MANYETİĞİ YAYAN TÜPLERİ YUVARLAK BİR DİSKE YERLEŞTİRİP ÇEVİRE BİLİRSEK DÜNYANIN YERÇEKİMİNİ SİMİLE EDE BİLİRİZ.

BU TEORİNİN AÇIKLAMASI.

Işık manyetiği nedir:

ampuller bir metal materyali ısıtıp kızarmasını sağlar ve biz bu ışımaya ışık deriz .

dünyamızda bir ampul olarak düşünürsek dünyamızın orta göbeğin dede aynı ampulün ortasındaki tel gibi sıcaktır hatta daha da sıcaktır dünyamızın ortasındaki bu kaynama ışık manyetiğini ortaya çıkartır .ışıma yapar ama yaydığı ışımayı dünyanın yerküresi kapatır ama oluşan manyetik alanı etkileyemez bu manyetik alan oka dar kuvvetlidir ki bizi dünyaya yapıştırır ampulleri de yatkımızda kızaran tel bir ışık yayar aynı zaman dada bir manyetik alan yayar ama çok düşüktür güneş gezegeni de dünyamızın magması gibi kaynar ama güneşin bir yeryüzü katmanı olmadığı için güneşin ışık manyetiği dünyaya direkt ulaşır hatta güneş yüzeyindeki patlamalar çok büyük ölçekte olduğu zaman dünyamızın manyetik alanını etkilemektedir güneşteki bu patlamalar ekstra bir ışık yollamaz dünyaya ama ekstradan ışık manyetiği yollar ve dünyadaki elektronik cihazların bozulmalarına neden olabilir tıpkı 1996 yılında güneş teki patlamanın(güneş fırtınasın) dünyadaki elektrik ve elektronik aletlere zarar verdiği gibi güneşin ışık atomları dünyaya çaptığında ışık atomlarının çarptığı yerler insanlar için aydınlık olur .fakat güneşin ışık manyetiği dünyaya ulaşmaz ışık atomları ulaşır ama ışık manyetiği bu patlamalarla kilometrelerce yukarı fırladığında ışık manyetiği dünyamıza yaklaşır ve dünyanın manyetik alanına müdahalede bulunur. Ve elektronik cihazlara zarar verir.

aslında bizin gözlerimiz ışık atomlarının çarptığı yerleri görmeye tasarlanmıştır örneğin bir gece görüşlü kameralarda infraled diyotlar kullanır biz ifralet in yaydığı ışk atomlarını göremeyiz ama kameralar görür ve bize göre gece görüşü oluşur diz insanlar için de şöyle bir örnekleme yapabiliriz bizde gece göre bilmek için el lambalarını kullanırsak el lambasını açtığımızda ışık atomlarının çarptığı yerleri görürüz ışık atomlarını çoğalt tığımız dada daha uzak mesafelere çarpar ve daha uzaklara bakmamızı sağlar.

Işık atomları bir yerlere çaptığında insanlarda görme olayı gerçekleşir ve görürüz dünyamızda uzayda bir ampul gibi yanmaktadır biz yeryüzünde olduğumuz için bu ışımayı göremeyiz ama uzaydan baktığımızda mavi 1 ışıma görülür

Dünyamızın yaydığı düşük ışık atomları yayar fakat çok gülcü bir ışık manyetiği oluşturur bu işık manyetiği bizi sadece dünyaya bağlamaz aynı zamanda insanları da bu ışık manyetiği ile yüklüdür ama bu ışımayı biz göremeyiz özel üretilmiş cihazlarla görüle bilir bilim adamları bu ışımaya aura insanların yaydığı aslında ışık manyetiğidir bilim adamları ise bu ışımaya aura adını verir işte bu yüzde çok iticisin veya çok çekicisin ifadelerini bir birimize söyleriz.

Dünyamızın ışık manyetiği bütün insanlarda farklı tepkime yaratır farklı renklerde ışık manyetiği yayarlar .

Bir ampulü yaktığımızda oluşan ışık manyetiğinin etkisi azdır ama tüplü tv lerde daha çok bulunur

Tüplerin ışıması azdır ama oluşturduğu ışık manyetiği çoktur ve bunun gibi ışık manyetiği yüksek ampulleri yuvarlak bir şekilde dizersek çevirirsek yani elektron tüplerini pervane gibi çevirirsek ışıklardan elde ettiğimiz manyetikleşme (ışık manyetiği )aynı dünyamızın manyetiğine benzer olma ihtimali %85 dir.

ışık manyetikleşmesi insanları kendine yapıştırır ama dünya bu ışık manyetiğine mahruz kaldığında bu ışık demetini kendinden dışarı atar çünkü ikisi de aynı manyetiktir 2 aynı manyetik 1 birini iter.

Örnek: tüplü televizyonlara saclarınızı yaklaştırınca tüpe yapışır bu ışığın uyguladığı manyetiktir. Hata denizde bronzlaşanların soyulan derilerini de yaklaştırsanız bile tüpe yapışır kalır . sacı ve insan derisini kendine çekebiliyorsa bunu dünyanın manyetiğine benzer ama düşük yoğunluktadır .

ama dünyamızda bu manyetik alan çok yoğundur bırakın sacımızı bizzat bizi üzerine yapıştırıyor

dünyamızın manyetiği de bizi yeryüzüne yapıştırıyor .

örneğin bir mıknatısın üzerine yuvarlak bilye yapıştırdığınızda sağa sola çok rahat hareket edebilir ama almaya kalktığınızda çekim kuvvetiyle karşılaşırsınız. İşte bu yüzden bizde uzaya çıkabilmek için bu çekim küvetinden kurtulmakzorundayız bunun için fosil yakıtlar kullanırız.

Bu ışık manyetiği tüplerini çoğaltıp 1 de çevirirsek yüksek süratte dünyamızın manyetiğinin aynısını simle edebiliriz demektir.

aşagıdaki video linkini izlemenizi tavsiye ederin görsel efektlerle süslenmiş galidir bu torinin..

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Yoğunlaştırılmış ışık elektronlarını çevirmeyi başarırsak. Mümkündür.

HiÇ FOSİL YAKIT HARCAMADAN BU İŞIK ATOMLARINI YUVARLAK 1 ŞEKİLDE NASIL CEVİRE BİLİRİZ... SORU 1
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Işık manyetiği nedir:
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Teknolojiye yeşil ışık!
» Bu nedir ya >(
» PSP Nedir ?
» Yazılım nedir ?
» Donanım nedir ?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Anime Heoye :: Bilim & Felsefe :: Astrofizik & Kozmoloji-
Buraya geçin: